Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Meer huurinkomsten SynVest

SynVest is tevreden met de dit jaar behaalde resultaten van het RealEstate Fund en German RealEstate Fund.

SynVest is tevreden met de dit jaar behaalde resultaten van het RealEstate Fund en German RealEstate Fund. De fondsen presteren volgens de aanbieder uit Veenendaal naar verwachting, zo laat de vastgoedbelegger weten in het najaarsbericht.

De huurinkomsten van het SynVest RealEstate Fund groeiden op jaarbasis tot 8,8 miljoen euro per 30 juni 2012, tegenover 7,5 miljoen euro het jaar daarvoor. De bezettingsgraad is met 96% dan ook hoog. De portefeuille bedraagt nu rond 108,9 miljoen euro. In juni 2011 was dit nog 93 miljoen euro. SynVest verwacht dat het direct rendement over 2012 rond de 7,5% zal uitkomen. 

Voor het German RealEstate Fund wil SynVest twee objecten aankopen. “Door de aanzienlijke groei van nieuwe beleggers en vermogen zijn wij momenteel bezig met de aankoop van twee objecten in Bremen en Hoyersweerda, passend binnen de door het fonds gestelde criteria van rendement en risico. Wij verwachten in de loop van 2013 nog een aantal nieuwe aankopen te realiseren”, aldus algemeen directeur Panhuyzen.

Zonne-energie
Voor 2013 wil SynVest inzetten op zonne-energie. Het onderzoekt de mogelijkheid om op het kantoor aan de Plesmanstraat 62 zonnepanelen te plaatsen. “Juist op kantoorpanden, waar het grootste deel van de elektra overdag wordt verbruikt, heeft dit zin," zegt commercieel directeur Martin van Gooswilligen.

"Het teruglevertarief aan de energieleverancier is namelijk veel lager dan wat wordt betaald bij verbruik. Er wordt nu minder stroom afgenomen tegen het normale tarief. Deze besparing zal in eerste instantie gebruikt worden om de investering in de zonnepanelen terug te verdienen. In de regel is dit acht tot tien jaar.”

Bij gebleken succes zal SynVest meer panden van zonnepanelen voorzien.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober