Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Kantoren in kwartaal 2,2% minder waard

Het indirecte rendement op kantoren liep tussen juli, augustus en september met 2,2% het hardst terug.

Het vastgoed uit de IPD/ROZ Nederlandse Kwartaalindex is in het derde kwartaal over de hele linie geconfronteerd met een waardedaling van 0,9%. Dat meldt IPB/ROZ in een bericht op zijn website.

Het indirecte rendement op kantoren liep tussen juli, augustus en september met 2,2% het hardst terug. Bedrijfsruimten werden 1,4% minder waard, daarna volgden woningen (-0,8%) en winkels (-0,3%). Dankzij een stijging van de nettohuurinkomsten van gemiddeld 1,3% wist de kwartaalindex er niettemin een klein positief totaalrendement van 0,4% uit te persen. Het directe rendement steeg het derde kwartaal het hardst bij kantoren en winkels, beide met een plus van 1,6%. Winkels zagen het directe rendement met 1,5% stijgen, woningen gingen 1,1% omhoog.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober