Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Inkoop certificaten SynVest opgeschort

SynVest heeft de inkoop van certificaten voor het SynVest RealEstate Fund tijdelijk opgeschort.

SynVest heeft de inkoop van certificaten voor het SynVest RealEstate Fund tijdelijk opgeschort. Reden hiervoor is dat een drietal grote certificaathouders wil uittreden om beschikking te krijgen over liquide middelen.

Dit meldt de fondsenaanbieder in een persbericht. SynVest vreest dat, met het uittreden van de certificaathouders, inkoop van certificaten een onevenredige druk zal leggen op de liquide middelen van het fonds. Het brengt tevens de status van de fiscale beleggingsinstelling in gevaar, aldus SynVest. 

Iedere certificaathouder zal de komende tijd geen SynVest RealEstate Fund-certificaten ter inkoop kunnen aanbieden aan het fonds. Wel zijn de stukken nog steeds verhandelbaar via het online handelsplatform Npex.

Verhandelbaarheid
SynVest RealEstate Fund is een semi open-end fonds, zonder vaste looptijd en maximale fondsomvang. Normaal gezien worden er maandelijks certificaten uitgegeven en ingekocht. Hierdoor is de verhandelbaarheid in vergelijking met vastgoedmaatschappen en cv’s goed, al kunnen beleggers hun stukken pas na drie jaar verkopen. In hetzelfde persbericht laat SynVest weten de verhandelbaarheid te willen vergroten door ondermeer de administratievoorwaarden te verruimen, zodat certificaten zonder beperking kunnen worden verhandeld.  Ook onderzoekt SynVest de mogelijkheid om certificaathouders maandelijks te laten uittreden als er in die maand ook intreders zijn.

De fondsenaanbieder benadrukt dat het met SynVest RealEstate Fund goed gaat. De leegstand bedraagt tot op heden circa 4%. Vorige maand moest SynVest het certificaat in het fonds echter nog afwaarderen.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.