Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Nederlandse CBRE-fondsen meest duurzaam

CBRE Global Investors Nederland heeft met de drie Nederlandse vastgoedfondsen de eerste plaats behaald.

CBRE Global Investors Nederland heeft met de drie Nederlandse vastgoedfondsen de eerste plaats behaald in de jaarlijks Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) waarin de fondsen per sector worden vergeleken met andere Nederlandse vastgoedfondsen. Het betreft het CBRE Dutch Office Fund, het CBRE Dutch Residential Fund en het CBRE Dutch Retail Fund.

GRESB is een organisatie die als doel heeft om diepgaand, onafhankelijk onderzoek te doen naar de duurzaamheidsprestaties van vastgoedportefeuilles. GRESB is een samenwerking van internationale institutionele investeerders en de Universiteit van Maastricht.

Het CBRE Dutch Office Fund en het CBRE Dutch Retail Fund hebben naast de eerste plaats in de benchmark ook de status van ‘Green Star’ behaald, net als in 2011 en zijn outperformers van de ROZ/IPD benchmark.

Pieter Hendrikse, CEO CBRE Global Investors Emea, zegt hierover: ‘Deze uitkomst laat zien dat sterke prestaties op het gebied van duurzaamheid hand in hand kunnen gaan met een goed vastgoedrendement. Onze fondsen laten een constante outperformance zien van de ROZ/IPD benchmark over zowel de vijf en tienjaars periode, terwijl we een leidende rol blijven nemen in de verduurzaming van de bestaande voorraad.’

Behalve het actief verduurzamen van gebouwen, initieert CBRE Global Investors ook nieuwe ideeën om de vastgoedketen te verduurzamen. Zo sloot CBRE Global Investors eerder al een convenant met al zijn beheerders en is er ook een actieve samenwerking met de verschillende taxateurs om duurzaamheid te integreren in de waarderingen.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober