Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Hogere huurinkomsten voor Synvest

Synvest Real Estate Fund in Veenendaal heeft een goed eerste halfjaar achter de rug. De huurinkomsten groeiden naar 8,8 miljoen.

Synvest Real Estate Fund in Veenendaal heeft een goed eerste halfjaar achter de rug. De huurinkomsten op jaarbasis groeiden van 7,5 miljoen euro per 30 juni 2011 naar 8,8 miljoen dit jaar. De beleggingsportefeuille van de fondsmanager bedraagt 108,9 miljoen (30 juni 2011: 93 miljoen).

Naar verwachting zal het direct rendement over het boekjaar 2012 rond 7,5% uitkomen. Het fonds presteert hiermee conform verwachting, aldus Synvest. Ook in het tweede kwartaal 2012 is het beleggingsresultaat hoger dan in het tweede kwartaal 2011. De inkomsten stegen met 323.805 naar 2.204.161. De uitgaven namen relatief minder toe en stegen met 149.874 euro naar 1.469.504 euro, waardoor het resultaat kon verbeteren met 173.931 tot 719.160. Het fonds presteert hiermee naar de verwachting van de directie.

De bezettingsgraad is 96%. Dat is hoog, zeker gezien de huidige marktomstandigheden, aldus Synvest. De beleggingsportefeuille is lang gefinancierd en ondervindt op de middellange termijn volgens Synvest geen hinder van renterisico’s. Indien het vermogen van het fonds dit jaar verder groeit, overweegt het fonds nieuwe investeringen. De huidige mix bestaat uit winkels (44%), kantoren (27%), bedrijfsruimten (21%), zorgvastgoed (5%) en woningen.

Martin van Gooswilligen, commercieel directeur van SynVest Fund Management, voorziet dat de vastgoedprijzen binnenkort weer omhoog gaan. ‘De verwachting is dat de inflatie nog iets gaat toenemen en dit is positief voor vastgoed. De huurcontracten van commercieel vastgoed zijn immers voor 100% gekoppeld aan de inflatie-index. Maar ook voor nieuwbouw moet gerekend worden met de jaarlijkse stijging van loon- en materiaalkosten. Deze inflatie wordt weerspiegeld in de prijzen van vastgoed. Na de huidige periode van waardedalingen gaan de prijzen van vastgoed weer omhoog. Het is nog een kwestie van tijd.’

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.