Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

SynVest sluit niet uit frequenter te taxeren

Vorige week moest SynVest het certificaat in SynVest RealEstate Fund NV afwaarderen. De fondsaanbieder zegt niet zeker te zijn over de toekomst.

Vorige week moest SynVest het certificaat in SynVest RealEstate Fund NV afwaarderen. In een reactie laat de fondsaanbieder weten niet zeker te zijn over de toekomst. 

De koers van het certificaat werd eind augustus, na een tussentijdse taxatie van de gehele portefeuille, vastgesteld op 3.350 euro. Dit is zeshonderd euro lager dan de uitgifteprijs. “De directie wilde gezien de instabiele economie niet tot het einde van het jaar wachten met de taxatie,” laat Jitske Altenburg, office manager bij SynVest weten. “Vervolgens bleek dat een directe afwaardering van ongeveer 5 á 6% van het vastgoed reëel is.” De waarde van de gehele portefeuille betrof voor de afwaardering circa 120 miljoen euro. 

Toekomst
SynVest weet niet wat de toekomst zal brengen. Altenburg sluit niet uit dat de fondsaanbieder aan het einde van het jaar weer zal taxeren en dit volgend jaar opnieuw meerdere malen zal doen. “Hopelijk krijgen we na de verkiezingen een beter beeld van welke richting de economie op zal gaan. Het belangrijkste is nu dat huurders in de panden de huur op kunnen brengen,” aldus Altenburg. 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.