Column

Fundamentals private equity-markt prima

Ja, er is heel veel beleggingsgeld dat nog aan het werk gezet moet worden, maar de fundamentals van de private equity-markt zijn goed, aldus Fitch.

Er is zo'n 1,8 biljoen dollar aan dry powder, berekende Preqin vorige maand. Dat is 11,6% meer dan vorig jaar, aldus Fitch. 

Zo'n 35% van dat vermogen zit in private equity(opkoop)fondsen. Wat niet meehelpt is dat de mogelijk aan te kopen bedrijven duur zijn. Uit een onderzoek van Preqin van vorig jaar blijkt dat 81% van de private equity-managers de markt overgewaardeerd vindt en dat 40% rekende op een marktcorrectie binnen twaalf maanden, aldus Barron's.

Kredietbeoordelaar Fitch geeft echter aan dat de outlooks voor alternatieve beleggingshuizen overwegend stabiel tot positief zijn. 

Private debt-sector groeit

Er wordt nu wel wat minder geld opgehaald als in 2017, maar historisch gezien is de instroom in private equity - 178,3 miljard in de eerste helft van 2018 - nog steeds hoog. 

Fitch keek ook naar private debt, een groeiende beleggingscategorie sinds de kredietcrisis. In 2017 werd er 117 miljar dollar nieuw geld in private debt gestoken, 5,4% meer dan het jaar ervoor. In het eerste halfjaar van 2018 neemt die groei wat af. Er zit nu 44 miljard dollar nieuw vermogen in private debt. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

  1. 2023 was een verloren jaar voor private equity
  2. Zo belegt u in private markten
  3. Private equity doet deals met minder schulden
  4. Private equity domineert op de Nederlandse zorgmarkt
  5. Waterland: veel incidenten, maar het geld blijft stromen