Nieuws

Nieuw record: 35 miljoen dollar in 24 seconden

Softwarebedrijf Brave haalde met blockchaintechnologie Ethereum 35 miljoen dollar groeigeld op in 24 seconden.

Softwarebedrijf Brave, Mozilla-oprichter Brendan Eich, haalde met blockchaintechnologie Ethereum 35 miljoen dollar groeigeld op in 24 seconden. Een bijzondere mijlpaal, en nog bijzonderder is dat de financiers allemaal gewone geïnteresseerde mensen, in plaats van groot durfkapitaal, dat schrijft Emerce.

Dat er zoveel kapitaal in zo weinig tijd naar een project gaat komt ook door de roemruchte geschiedenis van Brendan Fich. Hij deed twee belangrijke uitvindingen: Javascript en (deels) Mozilla. Zijn nieuwe blockchaintechnologie bracht hem nog een keer in de recordboeken van het internet.

Innovatieve beloningssysteem

Hij heeft dit groeigeld verzameld door een eigen munteenheid (cryptocurrency) te ontwikkelen: de BAT (Basic Attention Token). Dit deed hij met Ethereum, een blockchaingebaseerd ontwikkelplatform. Vervolgens stelde hij een miljard muntjes ter beschikking die, na intekenen, konden worden gekocht voor een vaste prijs. En dat was populair.

Brave is de naam van de browser die Fich heeft gemaakt en ook dit is grensverleggende software. Het heeft standaard een ingebouwde adblocker die heel speciaal met reclames omgaat. Fich vindt het huidige op cookies gebaseerde systeem namelijk maar niks.

Dus koopt Brave koopt advertenties niet-programmatic in op basis van user interests. De opbrengsten (in BAT) van de advertenties worden verdeeld en gaan ook naar de gebruiker. Daarnaast kunnen gebruikers ook extra BAT’s verdienen door gewoon de browser te gebruiken.

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.