Nieuws

Emissie Super Winkel Fonds Annexum brengt 20 miljoen euro op

Annexum heeft de emissie van het Super Winkel Fonds afgerond. In totaal heeft de emissie ruim 20 miljoen euro opgebracht.

Annexum heeft de emissie van het Super Winkel Fonds, die op 30 mei 2016 van start ging, ultimo 2016 afgerond. In totaal heeft de emissie ruim 20 miljoen euro opgebracht, aldus de vastgoedfondsaanbieder. 

Bij aanvang van de emissie kregen zittende beleggers voor circa 7,8 miljoen euro aan certificaten aangeboden voor herplaatsing. “Al deze beleggers hebben we kunnen faciliteren”, aldus Annexum. De fondsaanbieder stelde “zeer tevreden” te zijn met de opbrengst van 20 miljoen euro. 

Het fonds bestaat voornamelijk uit supermarken zoals Albert Heijn, Plus, Jumbo, Aldi, Dirk en Lidl. Met de opbrengst van de emissie wil Annexum meerder supermarkten kopen.

De eerste aankoop is al een feit met de aanschaf van een vestiging van Dirk van den Broek in Vlaardingen. “Deze supermarkt […] past uitstekend binnen het beleggingsbeleid van het fonds en is met een huurovereenkomst van bijna tien jaar een mooie aanwinst voor de portefeuille”, aldus Annexum. De fondsaanbieder zou al andere supermarkten op het oog hebben.  

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.