Nieuws

Fraude bij eigenaar Geldvoorelkaar

Bij de Zweedse eigenaar van Geldvoorelkaar is bijna zes miljoen euro van investeerders zoekgeraakt.

Bij de Zweedse eigenaar van het crowdfundingplatform Geldvoorelkaar is omgerekend bijna zes miljoen euro van investeerders zoekgeraakt na “ernstige onregelmatigheden”. Dit liet eigenaar Trustbuddy afgelopen week weten. 

Net als Geldvoorelkaar is Trustbuddy een leenplatform waarop particulieren kunnen investeren in diverse projecten. Van de dertig miljoen euro dat doorheen de jaren werd opgehaald, is nu omgerekend bijna zes miljoen euro verdwenen. Ook staan er leningen in de boeken van het bedrijf, waarbij onduidelijk is naar wie het geld uiteindelijk ging. Als gevolg heeft Trustbuddy de activiteiten gestaakt. 

Het Zweedse platform is eigenaar van Geldvoorelkaar, maar deze opereert volledig zelfstandig. “Wij houden onze klanten zo goed mogelijk op de hoogte en gaan ook kijken wat ons nu te doen staat,” aldus directeur Martijn van Schelven van Geldvoorelkaar tegenover Sprout. “Het is wat al te voorbarig om nu de banden met Zweden te doorbreken, maar we willen de positie van Geldvoorelkaar binnen een paar dagen duidelijk hebben.” 

Trustbuddy was van plan om een beursgang te maken, maar heeft dit nu op de lange baan geschoven. 

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’