Nieuws

Nederland krijgt startup-ambassadeur

Minister Kamp wil Nederland op de kaart te zetten voor innovatie startende ondernemers uit het buitenland.

Minister Kamp van Economische Zaken wil een startup-ambassadeur aanstellen, om Nederland op de kaart te zetten voor innovatie startende ondernemers uit het buitenland. Dit maakt hij bekend in de beantwoording van Kamervragen over de begroting van Economische Zaken. 

In maart kwam Kamp al met een actieplan om ondernemers meer ruimte te geven om te ondernemen. Nu wil hij dat een ambassadeur, of special envoy zoals hij dat noemt, de internationale positie van Nederlandse startups en groeibedrijven versterkt. 

Kamp liet aan het begin van de week weten dat het mkb binnenkort meer geld kan lenen bij microkredietverlener Qredits. Het maximale leenbedrag wordt dan verhoogd naar 250.000 euro, een ton meer dan ondernemers op dit moment kunnen lenen. Via het Microfinanciering Nederland Fonds van Qredits kunnen beleggers vanaf 100.000 euro investeren in klein ondernemerschap. De microkredietverlener verwacht een jaarlijks rendement van circa 2,5%. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Waarom startups van de beurs wegblijven