Nieuws

Europese Investeringsbank helpt mkb

De Europese Investeringsbank (EIB) schiet het Nederlandse mkb te hulp door extra te investeren in kredietverlening.

De Europese Investeringsbank (EIB) schiet het Nederlandse mkb te hulp door extra te investeren in kredietverlening. Dit doet de EIB onder meer door leningen te verstrekken aan Nederlandse banken.

De investeringsbank legt 350 miljoen euro opzij om het mkb te helpen. Doordat het midden- en kleinbedrijf vaak op zoek is naar leningen van hoogstens een paar ton, helpt dit bedrag volgens de instelling vele mkb'ers. Door de hoge kredietwaardigheid van de EIB, kan de instelling goedkoop geld lenen op de kapitaalmarkt. Voor ondernemers betekent dit een lagere rente op de lening.

Vorig jaar verstrekte de EIB in ons land in totaal voor zo’n 1,3 miljard euro aan financiering. Dit jaar verwacht de bank uit te komen op 2 miljard, waarvan een substantieel deel naar het mkb moet gaan. 

In geen enkel ander EU-land beleefde het mkb zo’n sterke toename van de omzet als in Nederland, bleek uit onderzoek van de Europese Centrale Bank. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.