Nieuws

Weer geen kwartaalrente beleggers Vlootfonds 3

Hanzevast keert ook in het vierde kwartaal van dit jaar niet uit aan participanten in Vlootfonds Hanzevast 3.

Hanzevast keert ook in het vierde kwartaal van dit jaar niet uit aan participanten in Vlootfonds Hanzevast 3 – ms Hanze Göteborg en de aan dit fonds gelieerde 8% Junior Secured Bonds. Dit meldt de fondsaanbieder in een persbericht. 

Hoewel de markt volgens Hanzevast licht herstel vertoont en de vooruitzichten zich verbeteren, laat het huidige gemiddelde poolinkomen geen ruimte voor betalingen op de mezzaninefinanciering in het vierde kwartaal. “Dit is in lijn met de voorwaarden gesteld ten aanzien van de bancaire financiering op de eerste hypotheek,” zo stelt de fondsaanbieder in het persbericht. 

Zodoende besluit Hanzevast om de kwartaalrente voor het vierde kwartaal van 2013 niet uit te betalen en deze bij te schrijven op de hoofdsom. Per bond van duizend euro zal 21,65 euro rente worden bijgeschreven voor Q4-2013. Hierdoor vertegenwoordigt 8% Junior Secured Bonds nu een bedrag van 1.104,08 euro, inclusief rente.

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.