Nieuws

Hanze Gdansk opgeleverd

Afgelopen maandag is het motorschip Hanze Gdansk opgeleverd aan haar fondseigenaren.

Afgelopen maandag is het motorschip (ms) Hanze Gdansk opgeleverd aan haar fondseigenaren. Dit meldt fondsaanbieder Hanzevast. 

De werf liet het schip vorig jaar november in China te water en bouwde het daar vervolgens af. De oplevering stond aanvankelijk gepland in mei van dit jaar, maar dit werd om onduidelijke redenen niet gehaald.

De eerste reis brengt het schip, geladen met 33.500 ton staal, van China naar Libanon. Deze reis zal ongeveer dertig dagen in beslag nemen, aldus Hanzevast. 

Het ms Hanze Gdansk is de vijfde van de in totaal zes moderne, dubbelwandige bulkcarriers die in opdracht van Hanzevast voor de fondseigenaren worden gebouwd. Naar verwachting wordt het zesde en laatste schip van Vlootfonds 3 in het tweede kwartaal van 2014 opgeleverd.

Middels participaties en obligaties konden particuliere beleggers investeren in de bouw en exploitatie van Hanze Gdansk. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.