Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Overname failliete Hanzevast-fondsen

Valad Europe zou de failliete Hanzevast-fondsen Holland 55 CV en Holland 61 CV over hebben genomen.

Valad Europe neemt het asset- en propertymanagement over van acht kantoorcomplexen met een oppervlakte van ruim 48.000 vierkante meter in de Randstad, Groningen, Den Bosch en Tilburg. Dat laat de investmentmanager in multi-let kantoor- en bedrijfsruimte weten. Ongeveer 10.500 vierkante meter van het totale kantorenmetrage staat leeg, aldus Valad.

Volgens informatie van Vastgoedmarkt heeft Valad het mandaat gekregen over de failliete Hanzevast-fondsen Holland 55 CV en Holland 61 CV. Of dat klopt en of Valad nog meer failliete of in zwaar weer verkerende fondsen van Hanzevast overneemt, wil de assetmanager bevestigen noch ontkennen.

Valad Europe zet de portefeuilles in de markt als Dutch Offices I & II. De investment manager richt zich op waardecreatie door bestaande huurinkomsten te handhaven en waar mogelijk te vergroten. Valad zegt ook te streven naar het verlagen van de leegstand en het verminderen van de exploitatiekosten door het inzetten van verschillende assetmanagementinstrumenten.

Mark McLaughlin, directeur van Valad Benelux, stelt dat de focus ligt op het onderhouden van een hechte band met bestaande huurders. "Waar nodig zullen we leegstaande ruimte herpositioneren om zo nieuwe huurders aan te trekken. Dit mandaat is opnieuw een bevestiging van de kracht van onze positie in Nederland en onze track record om waarde te creëren (voor banken en onze investeringspartners)." Valad Benelux managet nu een portefeuille van 421 miljoen euro met 663 huurders in het Verenigd Koninkrijk en continentaal Europa.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.