Nieuws

Voortbestaan Fusiefonds in twijfel getrokken

Accountant BDO vreest voor het voortbestaan van het Fusiefonds van Hanzevast.

Het gaat niet voortvarend met het Fusiefonds van Hanzevast. Accountant BDO vreest voor het voortbestaan van het vastgoedfonds en geeft daarom geen goedkeuring voor de jaarrekening over 2012. Dit meldt Het Financieele Dagblad. 

Volgens BDO, recent aangesteld als nieuwe accountant van Hanzevast, is er 'onvoldoende geschikte controle-informatie verkregen' om te boordelen of er 'een reële kans op overleving' van het Fusiefonds bestaat. Daarom blijft een oordeel uit. 

Vorig jaar gaf de vorige accountant, KPMG, nog wel een goedkeurende verklaring af, maar trok destijds ook al de overlevingskansen van het fonds in twijfel. 

Dat is niet heel verrassend, gezien de jaarrekening over 2012 opnieuw verontrustende cijfers laat zien. Het vastgoed in het fonds is verder in waarde gedaald, de leegstand is gestegen naar 51% en huurinkomsten vallen tegen. Daarnaast zijn de rentelasten hoger dan verwacht, doordat aflossingen aan de bank zijn gemist, meldt het FD.

Tegenover de krant zegt Hanzevast-directeur Jaap Wolters meer vastgoedfondsen in het Fusiefonds te willen stoppen. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.