Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Catalyst gelooft niet in plannen Homburg

Catalyst Capital Group blijft verzet organiseren tegen de schuldplannen van Homburg. Die creëren "geen maximale waarde," zegt de topman in FD.

Catalyst Capital Group, dat een bod heeft uitstaan op obligaties van Homburg Invest, ziet weinig in de plannen die Homburg zelf aan het ontwikkelen is om de schuldproblemen op te lossen. Dat blijkt uit een interview met Gabriel de Alba, directeur van Catalyst, dat het FD dit weekend publiceerde.

De Canadese investeerder blijft daarom proberen om invloed te krijgen bij Homburg, door het aankopen van obligaties. "We denken niet dat (met het plan) de maximale waarde wordt gecreëerd. We willen minimaal een derde van de obligaties, zodat we een bepalende stem hebben."

Volgens De Alba is er sinds de surseance inging in september 2011 "circa 40 miljoen euro besteed aan vergoedingen van adviseurs en ging er 255 miljoen euro aan waarde verloren".

Homburg Invest wil het herstructureringsplan in maart in stemming brengen. Zoals het er nu naar uitziet zal dat bestaan uit de creatie van een nieuw beursgenoteerd vastgoedfonds, waarin de obligatiehouders aandeelhouder worden. Daarnaast krijgen ze een bedrag in contanten uitgekeerd, bij elkaar ongeveer de helft van de obligatieschuld.

Catalyst biedt obligatiehouders 25 tot 50% van de inleg - hetzelfde of minder dan in het Homburg-plan, dus - met dat verschil, aldus De Alba, dat Catalyst dat direct uitbetaalt en dat beleggers niet hoeven te wachten tot het vastgoed dat buiten het nieuwe fonds blijft is verkocht, waar het Homburg-plan vanuit gaat. 

Ook gaat De Alba er, anders dan Homburg Invest, vanuit dat de Canadese projecten uit het nieuwe fonds wil houden, vanuit dat al het vastgoed in de onderneming blijft. Zoals hij zegt tegen het FD: "De aanhoudende liquidatie van Homburg Invest in Noord-Amerika moet stoppen. Wij hanteren een horizon van tien jaar en langer en zijn geïnteresseerd in het geheel."

 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.