Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Hanzevast tevreden met verhuurcijfers

Hanzevast Real Estate is tevreden met de verhuurcijfers van 2012.

Hanzevast Real Estate is tevreden met de verhuurcijfers van 2012. De fondsaanbieder wist in haar Nederlandse kantorenportefeuille 60.000 m2 aan vloeroppervlak te verhuren, het dubbele ten opzichte van een jaar eerder. 

Het resultaat betreft zowel de nieuwe huurders als de huurverlengingen van zittende huurders. 

Hanzevast stak een aantal panden in een nieuw jasje met bouwkundige aanpassingen en heeft het enkele panden geschikt gemaakt voor flexibele kleinschalige verhuur, gericht op startende en kleinere ondernemingen. Daarnaast heeft de fondsaanbieder het verhuurteam uitgebreid om huurders actief te benaderen om huurovereenkomsten voortijdig te verlengen. 

En dat heeft volgens directeur Jos Westra zeker vruchten afgeworpen. Zo werd in het voormalig KPN-hoofdkantoor aan het Hoendiep in Groningen met succes een zogenaamd anderhalf-lijns zorgcentrum ontwikkeld. “Dit concept is nu ook in enkele andere panden op diverse locaties in Nederland in voorbereiding,” aldus Westra. Recent verlengde Miss Etam de huurovereenkomst voor ruim 37.000 m2 met twaalf jaar. 

Korte looptijd
Westra: “Wel constateren we dat de gemiddelde looptijd van de huurovereenkomsten korter is dan we in het verleden gewend waren, maar dat past in de huidige tijdsgeest. Huurders willen meer flexibiliteit, zowel in ruimte als in looptijd. Kortere huurovereenkomsten leiden in de regel tot een lagere waardering van het vastgoed, maar wij hechten momenteel meer waarde aan een goede en stabiele cashflow dan aan een mathematische benadering van de waarde van het vastgoed. Daarnaast is het momenteel geen goed moment om vastgoed te verkopen, eerder om te kopen.”

Hanzevast heeft een portefeuille van circa 420.000 m2 kantoorruimte in Nederland en ca. 70.000 m2 in Duitsland.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.