Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Zeuven Meeren verliest kort geding

Zeuven Meeren Vastgoedfonds heeft een kort geding tegen huurder Arcadis in de eerste aanleg verloren.

Zeuven Meeren Vastgoedfonds heeft een kort geding tegen huurder Arcadis in de eerste aanleg verloren. De advies- en ingenieursonderneming wil niet langer kantoorruimte huren in Bodegraven. 

Daartegen startte Zeuven Meeren eind vorig jaar een kort geding, maar dat mocht niet baten. Arcadis werd door de rechtbank in het gelijk gesteld. Zeuven Meeren laat weten hiertegen in hoger beroep te gaan en dat voor 25 januari de appèldagvaarding aan de tegenpartij wordt uitgebracht. Arcadis heeft het pand inmiddels verlaten.

Al eerder liet de huurder in Den Bosch weten een vijfjarig huurcontract af te willen sluiten in plaats van het eerder besproken tienjarige contract na de verbouwing. FGH Bank laat nu weten dat het bereid is om de verbouwing te financieren. 

Zeuven Meeren verwacht in de komende maand wel een nieuw huurcontract af te sluiten met Rossmann. De drogisterij wil voor tien jaar kantoorruimte huren in het gebouw in Baiersdorf. 

Betaalproblemen
De problemen met ING voor het uitvoeren van alle online betalingen zijn ook opgelost. De bank liet de betalingsmogelijkheden voor alle vennootschappen blokkeren, nadat Zeuven Meeren in november door de rechtbank failliet werd verklaard. Voor het Agrifonds en het Hotelfonds konden toen rentebetalingen niet worden uitgevoerd. Inmiddels heeft de doorbetaling aan beleggers plaatsgevonden. De lening op het Agrifonds is daarnaast afgelost en overgemaakt.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober