Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Geen rente beleggers ms Göteborg

De bestuurder van het Vlootfonds Hanzevast 3 – ms Hanze Göteborg heeft besloten om de rente over Q4 niet uit te betalen.

Het Vlootfonds Hanzevast 3 – ms Hanze Göteborg zit op een minimaal werkkapitaalniveau, nu de bouw van het schip vertraging oploopt. De bestuurder heeft daarom besloten om de rente over het vierde kwartaal dit jaar niet uit te betalen.  

De redenen voor de vertragingen zijn divers; van toeleveringsproblemen en beschikbare werkcapaciteit tot weersomstandigheden. Het fonds ontvangt per dag dat het schip te laat door de werf wordt opgeleverd vijfduizend dollar van de werf ter compensatie van de gemaakte kosten tijdens de uitgelopen bouwperiode. Dit bedrag ontvangt het fonds op de dag van de oplevering van het schip. De consequentie hiervan is dat het fonds nu op een minimaal werkkapitaalniveau zit, net voldoende om in de aanloop naar de oplevering van het schip zowel initiële kosten als de vaargereedkosten te kunnen betalen. 

De bestuurder zal na oplevering van het schip - naar verwachting aan het einde van het eerste kwartaal van 2013 – opnieuw bekijken of de bijgeschreven rente alsnog kan worden uitgekeerd.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.