Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Herstelplan Homburg eind 2012 af

Homburg Invest verwacht dat een uitgebreid herstelplan tegen het einde van het jaar finaal zal zijn.

Homburg Invest is in een vergaande fase van de ontwikkeling van een herstructureringsplan. Het Canadees-Nederlandse vastgoedfonds verwacht dat het plan tegen het einde van het jaar finaal zal zijn. 

Homburg zal binnenkort met schuldeisers bijeenkomen om bepaalde afspraken over hun zekerheidsrechten te bespreken. In het begin van het nieuwe jaar zullen crediteuren over het plan stemmen.  

De uiteindelijke inhoud ervan hangt af van veel factoren, waaronder de uitkomst van de onderhandelingen met de verschillende stakeholders en juridische en fiscale analyses. Homburg Invest acht het onwaarschijnlijk dat de aandelen van Homburg Invest enige waarde vertegenwoordigen in de context van het plan of anderszins.

Verliezen
Het vastgoedfonds boekt al jaren grote verliezen. Vorig jaar maakte het een verlies van 360,3 miljoen Canadese dollar (276 miljoen euro) bekend. Over 2010 verloor het vastgoedfonds 88,1 miljoen dollar onder aan de streep. 

Vooral de 9.000 Nederlandse obligatiehouders zullen met spanning het herstructureringsplan afwachten. Zij hebben Homburg in totaal 440 miljoen euro uitgeleend.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.