Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Booming Warschau

De vraag naar kantoorruimte in de Poolse hoofdstad Warschau blijft in het eerste half jaar van 2012 ongekend hoog.

De vraag naar kantoorruimte in de Poolse hoofdstad Warschau blijft in het eerste half jaar van 2012 ongekend hoog, zo blijkt uit nieuwe cijfers van CBRE. In het eerste halfjaar werd in totaal 298.000 m2 verhuurd, iets minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aanbod aan moderne kantoorpanden, waarvan een derde zich in het stadscentrum bevindt, ligt op dit moment op bijna 3,7 miljoen m2. 

Door de grote vraag worden nieuwe kantoorpanden in rap tempo gebouwd, wat later een negatieve druk op de gemiddelde huurprijs en een toename van leegstand kan veroorzaken. Al helemaal omdat 70% van de nieuw te bouwen kantoorpanden vaak zonder planmatige aanpak en oog voor lange termijn tot stand komt.

Booming Warschau
Vooral bankiers, managers en sterren uit de modewereld en de media vormen de nieuwe bovenklasse die de hoofdstad domineert. Warschau is booming. Het strookt met de boodschap die de Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney begin deze week bracht. Romney bezocht afgelopen dinsdag de Poolse hoofdstad en zag daar de oplossing liggen voor de financiële crisis en recessie in Europa. 

Hij vindt dat de Poolse economie, die afgelopen jaar opnieuw 4,3% groeide, een goede voorbeeldfunctie voor Europa kan zijn. In Polen is van een Europese crisis tot nu toe weinig te merken en ook voorspellingen van het IMF zijn optimistisch. “Polen transformeert tot een vrije economie met een kleine overheid en met veel voorspoed voor de burgers tot gevolg,” aldus Romney. 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.