Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Handelsplatform NPEX haalt kapitaal op

Online handelsplatform NPEX, waar onder andere twaalf vastgoedfondsen worden verhandeld, heeft groeika...

Online handelsplatform NPEX, waar onder andere twaalf vastgoedfondsen worden verhandeld, heeft groeikapitaal opgehaald door uitgifte van nieuwe aandelen. Deze financieringsronde werd geleid door INKEF Capital, een lange termijn kapitaalverstrekker aan veelbelovende groeibedrijven in Nederland.

Naast INKEF Capital hebben de bestaande aandeelhouders van NPEX waaronder Peak Capital II, additioneel kapitaal beschikbaar gesteld. NPEX zal het kapitaal gebruiken voor het verder ontwikkelen en uitbreiden van zijn bestaande platform.

Ondernemingen en beleggingsfondsen kunnen via NPEX effecten uitgeven aan het publiek; beleggers kunnen er onderling in effecten handelen. De handel vindt plaats via een besloten markt of via de publieke markt, onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Inmiddels zijn zo’n dertig fondsen en bedrijven genoteerd op NPEX, waaronder PontMeyer, Beurs Rotterdam, ActivInvestor, diverse Annexum-fondsen en Triodos Vastgoedfonds.

Met de kapitaalinjectie zal NPEX zich richten op het verder ontwikkelen van het bestaande platform, evenals het aantal producten en diensten verder uitbreiden. Het gaat hierbij onder andere om vreemd-vermogenproducten voor het midden- en kleinbedrijf. Hoeveel kapitaal is opgehaald, wilde Adriaan Hendrikse, mede-initiatiefnemer en directielid van NPEX, desgevraagd niet vertellen.

INKEF staat voor Investing in the Knowledge economy of the Future, en is opgericht door Stichting Pensioenfonds ABP, het grootste pensioenfonds in Nederland. INKEF richt zich voor de langere termijn op ondernemingen met grote potentie om nieuwe technologieën te ontwikkelen naar commercieel succesvolle producten en markten. (www.inkefcapital.com).

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.