Nieuws

Eurohypo weet kantoren Uni-Invest niet te verkopen

Het is Eurohypo, de vastgoeddochter van de Duitse Commerzbank, niet gelukt om een koper te vinden voor...

Het is Eurohypo, de vastgoeddochter van de Duitse Commerzbank, niet gelukt om een koper te vinden voor kantorenportefeuille(circa 200 objecten) van Uni-Invest. In april dit jaar werd deze portefeuille die een leegstand kent van 30-40% nog gewaardeerd op €634 mln. De bieders boden een bedrag flink daaronder maar konden naar verluidt ook dan de financiering hiervoor niet rond krijgen.

Rond de Expo Real meldde Vastgoedjournaal dat Eurohypo bezig was met een biedingsproces van het kantorenbezit van Uni-Invest. De verkoop is nodig vanwege het aflopen van een financiering van €751 mln komende maand februari 2012. Volgens bronnen lagen biedingen van ondermeer RREEF en Blackstone tussen de € 450 mln en € 500 mln. Maar zelfs tegen die lagere prijs heeft geen van de gegadigden de financiering rond kunnen krijgen.

Uni-Invest, tot 2002 een beursfonds die geleid werd door Richard Homburg voordat het voor ruim €900 mln verkocht werd aan een consortium onder leiding van Lehman Brothers Real Estate, bezit 207 kantoren  van in totaal 1,1 mln m².

Overigens probeert Commerzbank die in de derde kwartaal een fors verlies noteerde, haar dochter Eurohypo te verkopen. Commerzbank moet in afzienbare tijd haar eigen vermogen opkrikken anders dreigt nationalisatie door de Duitse overheid.

Bron: Vastgoedjournaal. Klik hier voor meer vastgoednieuws.