Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Shell, OPEC, winst en dividend

Grafiek anno 1973: olieprijs en winst Shell supervolatiel, dividend super stabiel en koers... super saai. Filmpje! Twee zelfs.

 

Met de olieprijzen 7 á 8% hoger kunnen we eigenlijk niet anders dan een filmpje maken over Royal Dutch Shell (+4,2%). Want de winst van Shell is afhankelijk... van de prijs... van de olie:

 

 

Hier is de grafiek uit Reuters Datastream die we in het filmpje laten zien.  

 

 

En als u ons filmpje niet leuk vindt, dan wil Gijp het u ook nog wel een keertje uitleggen :-)

 

 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.