Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Weekwinnaar: "Slimme keuzes en wat geluk"

De heer Heijnen uit Rotterdam behaalde in de tweede spelweek een rendement van 65%.

De tweede week van de Slimste Belegger-competitie is achter de rug. Wie heeft de beste resultaten behaald en mag zich de weekwinnaar noemen? Dat is dit keer de heer Heijnen uit Rotterdam. Hij wint als tweede weekwinnaar een iPad Mini.

Tijd voor een gesprek met heer Heijnen, die onder de naam Tsjakka vorige week een rendement van 65% wist te realiseren.

Welke beleggingskeuzes pakten het beste voor u uit?

“Ik heb een aantal goede keuzes gemaakt met technologiefondsen, waaronder Microsoft. Verder heb ik een flinke klapper gemaakt met een short op eBay en ook op McDonalds heb ik wel wat binnen gehaald. Maar ik moet zeggen dat er ook wel een beetje geluk bij kwam kijken.”

Slimme keuzes dus! Heeft u misschien voor uw werk te maken met de beurs?

“Nee, dat niet, in ben werkzaam als data-analist. Ik beleg wel voor mezelf, maar dan maak ik natuurlijk niet zulke risicovolle beslissingen. Ik heb gewoon een beleggingsportefeuille bij een verzekeraar en die ziet er een stuk conservatiever uit, haha. Wel waag ik af en toe een gokje met hefboomproducten.”

Waar gaat u in het verdere verloop van het spel vooral op letten?

“Ik ga vooral letten op de kwartaalcijferkalender. Ik denk dat oliefondsen zullen dalen en techfondsen de weg omhoog zullen volgen. Verder verwacht ik een opwaartse beweging voor de uitzendbranche. Dat gevoel heb ik omdat we veel massaontslagen hebben gezien en die mensen worden vaak vervangen door flexwerkers. Daar spinnen uitzenders natuurlijk garen bij.”


Ook meedoen met de Slimste Belegger? Klik dan hier om u aan te melden. De competitie loopt tot en met vrijdag 4 november en u maakt kans op prachtige prijzen waaronder de hoofdprijs van 2.500 euro. 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.