Nieuws

Crowdfunding blijft groeien in VK

Britse investeerders hebben ook in het derde kwartaal van dit jaar veel geld uitgeleend via crowdfunding.

Britse investeerders hebben ook in het derde kwartaal van dit jaar veel geld uitgeleend via crowdfunding. Volgens data van Peer-to-Peer Finance Association (P2PFA) werd er in de periode juli tot en met september 700 miljoen Britse pond in peer-to-peer projecten gestoken. 

"Data uit het derde kwartaal laat zien dat peer-to-peer lenen sterk groeit in het Verenigd Koninkrijk en onderschrijft de waarde die zowel investeerders als geldzoekers hechten aan deze vorm van alternatieve kredietverstrekking", aldus bestuursvoorzitter Christine Farnish van P2PFA. 

Ook het aantal financiers en ondernemers dat geld zoekt stijgt nog altijd volgens P2PFA.  

In totaal heeft de Britse peer-to-peer markt volgens P2PFA een omvang van 6,5 miljard pond. 

Peer-to-peer betekent letterlijk gelijke aan gelijke, dus degene die de lening verstrekt is een gelijke aan degene die de lening aangaat. Beiden zijn (vaak) particulieren.

Dit is anders dan bijvoorbeeld bij crowdfunding, waar de geldzoeker in vrijwel alle gevallen een ondernemer is en de investeerder dat niet hoeft te zijn. Er wordt bij p2p-projecten dan ook meestal geld uitgeleend voor particuliere zaken, zoals de financiering van een nieuwe badkamer of de renovatie van een woning.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’