Column

Gouden Stier: Beste crowdfundingplatform 2016

In de categorie Beste crowfundingplatform zijn dit de vijf kanshebbers voor een Gouden Stier, de beleggingsprijzen van Belegger.nl.

Een nieuwe categorie bij de uitreiking van de Gouden Stieren dit jaar is Beste crowdfundingplatform. Crowdfundinginitiatieven schoten de afgelopen jaren namelijk als paddenstoelen uit de grond. Maar hoe ziet u als particuliere belegger door de bomen het bos? 

Een goede reden om op zoek te gaan naar het beste crowdfundingplatform van Nederland. De organisatie van de Gouden Stier heeft met hulp van Finno.nl, specialist op het gebied van innovatie in de financiële wereld, de negen grote platforms beoordeeld.

Gefragmenteerde markt

“Er zijn veel crowdfundingplatforms in Nederland en er komen steeds nieuwe bij. Dat maakt het tot een gefragmenteerde markt waarop veel kleine partijen actief zijn”, begint Pascal Spelier van Finno. “We hebben bij het nomineren de negen grotere Nederlandse platforms, the big nine, meegenomen. Bij de selectie waren twee dingen vooral belangrijk; omvang en trackrecord.”

“Maar ook andere criteria waren van belang: transparantie, presentatie van de investeringsvoorstellen, de aanwezigheid van coaches, diversiteit van het aanbod en op diverse succesratio’s, bijvoorbeeld het aantal succesvolle plaatsingen en de default rate.”

Vijf kanshebbers

Uit de longlist van de negen beoordeelde platforms zijn er uiteindelijk vijf overgebleven: 

  • Collin Crowdfund
  • Geldvoorelkaar
  • Horeca Crowdfunding
  • Kapitaal op Maat
  • Symbid

De vakjury bepaalt welk platform wint. De winnaar mag tijdens een feestelijke avond op 10 november 2016 de Gouden Stier in ontvangst nemen.

Meer weten over de Gouden Stier? Bekijk dan hier onder andere het overzicht van alle genomineerden voor dit jaar.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’