Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Bouwproductie eurozone stagneert

De bouwproductie in de eurozone is in juni gestabiliseerd ten opzichte van mei 2016.

De bouwproductie in de eurozone is in juni gestabiliseerd ten opzichte van een maand eerder. Ten opzichte van juni 2015 was er een stijging van 0,6%, terwijl in Nederland de bouwproductie die periode 2,8% hoger lag.

Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Europese bureau voor de statistiek Eurostat. De bouwproductie in mei bleef ook gelijk ten opzichte van een maand eerder. Dit cijfer werd herzien van een eerder gemelde afname met 0,5%.

Op jaarbasis klom de bouwproductie in de eurozone in juni met 0,6%. In de gehele Europese Unie was sprake van een daling van de bouwproductie met 0,3%. In vergelijking met een jaar eerder zakte de bouwproductie in de EU met 0,6%.

De grootste stijging van de bouwactiviteiten ten opzichte van juni 2015 vond plaats in:

  • Zweden (16,3%)
  • Spanje (6,9%)
  • Roemenië (4,6%)

Nederland volgt met een plus van 2,8%. De grootste daling op jaarbasis was te zien in:

  • Hongarije (-16,2%)
  • Slovenië (-16%)
  • Polen (-14,7%)

Hongarije is echter aan het opkrabbelen met een plus van 7,6% tussen mei en juni. In Tsjechië daalde de bouwproductie tussen mei en juni het meest (-3,9%), gevolgd door Polen (-3,7%).

 

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.