Nieuws

Crowdfunding uitvaart geen optie

Ruim 70% van de Nederlanders zegt nooit een bijdrage te leveren aan crowdfunding voor een crematie of begrafenis.

Crowdfunding word steeds vaker ingezet voor financiële producten, maar ruim 70% van de Nederlanders zegt nooit een bijdrage te leveren aan crowdfunding voor een crematie of begrafenis. Dat blijkt uit een enquête van Multiscope onder 1000 personen in opdracht van uitvaartverzekeraar Nuvema. 

Uit het onderzoek blijkt dat mensen iets positiever kijken naar crowdfunding voor een uitvaart als het gaat om bekenden. Zo zou ruim de helft online geld doneren voor het afscheid van een familielid. Toch houdt gemiddeld 40% ook als het om bekenden gaat de hand op de knip.

Zo'n 85% van de jongeren zegt voor familie juist wel te doneren en driekwart draagt ook aan de uitvaart van vrienden en kennissen een financieel steentje bij. Ouderen weigeren als het familie betreft nog steeds vaak om geld te doneren via crowdfunding (56%).

Mochten mensen zelf in de problemen komen met het betalen van een uitvaart, dan is crowdfunding bijna nooit een alternatief voor hen, zo valt te concluderen uit het rapport. Ruim de helft zou het bedrag liever lenen en daarnaast zoekt 30% zijn heil bij de gemeente.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’