Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Leegstand logistiek vastgoed onder 5%

De vraag van huurders naar logistieke ruimte liet in het eerste kwartaal een recordhoogte zien. Er staat maar 5% van dit vastgoed leeg.

De vraag van huurders naar logistieke ruimte liet in het eerste kwartaal een recordhoogte zien, terwijl in het tweede kwartaal een verrassend lage opname werd genoteerd. Dit contrast heeft geleid tot een positieve netto opname en de leegstand daalde voor het eerst tot net onder de 5%, aldus CBRE in zijn Marketview Netherlands Industrial.

Nieuwe logistieke ontwikkelingen lieten een sterke opleving zien. Het beleggingsvolume in logistiek vastgoed in het eerste halfjaar viel iets hoger uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Met name licht-industriële objecten zijn in trek. Netto aanvangsrendementen zijn verder gedaald maar de daling lijkt nu af te remmen.

 

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.