Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Beurs Vandaag:nog 3 dagen

Nog drie dagen tot het referendum. Hou vol! Rabo stopt met aandelenresearch en uitspraak Duits Hooggerechtshof inzake ECB

Dinsdag 21 juni, nog drie dagen en dan weten we het. Dat er onderhand nog andere zaken spelen op de beurs lijkt er nauwelijks toe te doen. Na de rally van gisteren is het de vraag of de indices het niveau vast kunnen houden, of dat er een golfje winstnemingen overheen komt. 

Kijken we snel naar de futures: die lijken vooralsnog prijshoudend. In Azie stijgt het kalmpjes verder: De Japanse Nikkei staat momenteel 1,2% hoger. Onze futures staan momenteel licht hoger. Opening verwacht rond 436-437:

 

 

Nieuws

Ondergesneeuwd in al het Brexit-geweld: het is een belangrijke dag voor SuperMario vandaag. Het Hooggerechtshof in Karlsruhe beslist vandaag of de ECB wel of niet massaal staatspapier van EU-landen mag opkopen in case of emergency. 

 

 

Waar draait het om? In 2012 deed Draghi zijn historische euro-uitspraak 'whatever it takes': de ECB stond achter de euro en zou alles doen om die te redden. Daartoe werd een reddingsboei opgetuigd genaamd OMT: Outright Monetary Transactions. De ECB heeft het wapen nooit hoeven gebruiken, alleen de dreiging ermee was al genoeg.

In Duitsland hebben 37000 mensen een petitie getekend dat de rechtsgeldigheid van dit plan aanvecht. Of de uitspraak vandaag enig effect sorteert op de markten is de vraag, men verwacht dat het Hof met lichte tegenzin instemt. 

De Rabobank gaat stoppen met eigen aandelenanalyse en onderzoek. Het koopt een belang van 5% in Kepler Chevreux en gaat daar de research inkopen. 

 

 

Het nieuws sinds het Amsterdamse slot:

 

 

De agenda is zo goed als leeg:

  • 08:00Duitsland ZEW indicator jun

Wederom een rustig dagje, maar we vermaken ons natuurlijk wel met Brexit. De Belgische grootgrutter Colruyt presenteert vanochtend cijfers en om 11.00 uur even opletten als de Duitse ZEW-indicator langskomt. 

 

 

 En mevrouw Yellen mag later op de dag, om 10.00 uur EST, aan het congres uitleggen waarom de Fed de rente nog steeds laag houdt.  

 

 

De tweets

Daar zijn de shorts weer... 

 

 

ETF's met hoog dividend worden steeds populairder bij beleggers en Think ETF, het groeibriljantje van Binck speelt daar op in. En mocht daarom op de gong slaan gister:

 

 En vandaag was het de beurt aan de nieuwe IEX-columnist Jerry de Leeuw met zijn Entrima:

 

 

 

 Ondertussen op het EK: het plaatje kan langzaam maar zeker worden ingevuld: 

 

 

Weet ook niet wat we hiervan moeten vinden. Solidariteitsbeginsel?

 

 De cartoons over Brexit worden steeds leuker. Straks een overzicht op IEX:

 

 Corné is scherp vandaag:

 

 

Lukas nog met de grafieken.

 

 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.