Nieuws

Meewind sluit windparkfondsen

Meewind sluit de fondsen in de windparken op zee Belwind 1, Northwind en Nobelwind.

Beleggingsfonds Meewind heeft dinsdag een stop ingesteld voor investeerders die willen beleggen in windparken op zee. Het fonds dat belegt in Nobelwind is gesloten vanwege het grote succes. Dit meldt Meewind in een persbericht.

Al eerder werd het fonds dat belegt in de windparken Belwind 1 en Northwind gesloten voor deelname. De toenemende interesse voor een belegging in duurzaamheid is volgens Jaap Smelik van Meewind een trend die ook in Nederland steeds groter wordt.

"Natuurlijk zitten er net als bij elke belegging risico’s aan deze vorm van investeren, maar voor ons fonds dat belegt in de windparken Belwind1 en Northwind zien wij sinds 2010 positieve rendementen.” En het fonds dat belegt in windpark Nobelwind heeft het afgelopen jaar een rendement opgeleverd van 18,45%.

Meewind is nu op zoek naar nieuwe projecten en onderzoeken onder andere deelname in het nog te bouwen windpark bij Borssele.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.