Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

NL vastgoed nog gewilder onder beleggers

Dit jaar wil bijna 40% van de internationale institutionele beleggers investeren in Nederland.

Dit jaar wil bijna 40% van de internationale institutionele beleggers investeren in Nederlands vastgoed. Dat maakt Nederland het op drie na populairste beleggingsland van Europa.

Dat becijfert Inrev, de Europese belangenvereniging voor niet-beursgenoteerd institutionele vastgoedbeleggers. Het onderzoek is gedaan onder 130 investeerders. Nederland klimt in vergelijking tot vorig jaar vier plaatsen op de ranglijst van zestien landen en regio’s waar beleggers het liefst willen beleggen.  In 2015 werd volgens de eerste ramingen in totaal voor ruim 11,5 miljard euro in vastgoed geïnvesteerd, waarvan 55% door buitenlandse partijen.

De Duitse markt is al jaren het populairst onder vastgoedinvesteerders. Bijna driekwart is dit jaar van plan Duits vastgoed in belegging te nemen. Daarna volgen Frankrijk (62%) en het Verenigd Koninkrijk (59%). Meest gewilde segment zijn kantoren (88%), op de voet gevolgd door winkels (78%) en logistiek vastgoed (60%).  Grootste daler is Centraal Europa dat vijf plaatsen moet inleveren en nu prijkt op nummer twaalf.

 

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober