Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Meer vertrouwen onder vastgoedbeleggers

De vastgoedbeleggersmarkt wordt gesteund door een positief sentiment onder beleggers en veel beschikbaar kapitaal.

De vastgoedbeleggersmarkt wordt gesteund door een positief sentiment onder beleggers en door een enorme hoeveelheid beschikbaar kapitaal. Aldus ING in een 'vooruitzicht vastgoed'.

Buitenlandse partijen zien de markt nog steeds als relatief aantrekkelijk geprijsd. Partijen, met name buitenlandse, willen ook graag deals doen en zijn bereid een premie te betalen om zo voet aan de grond te krijgen op de Nederlandse markt. De rendementen naderen hiermee de rendementen die betaald werden op de top van de markt in 2007. De verwachting is dat de aanvangsrendementen hier in sommige gevallen ook onder zullen gaan duiken zoals in andere landen om ons heen al het geval is.

De goede positie van Nederland als transport- en logistiekland en de structurele ontwikkelingen (zoals e-commerce) in de markt, dragen bij aan de aanhoudende vraag naar modern logistiek vastgoed op de belangrijkste knooppunten. 

De vraag naar kantoormeters blijft gericht op kwalitatief goede (moderne) panden op goede (multifunctionele, bereikbare) locaties. De totale opname van kantoorruimte ligt iets hoger dan afgelopen jaar. De leegstand blijft echter onverminderd hoog.

In de detailhandel stijgt het volume naar verwachting in 2015 en 2016 met 2%. De groei in online bestedingen is echter vele malen groter dan die in fysieke winkels, de winkelier wordt nog steeds geconfronteerd met veranderende gedrag van de consument. Het positieve beeld in de detailhandelssector vertaalt zich daarom niet naar de winkelvastgoedmarkt. De vraag naar nieuwe winkelruimte wordt vooral gedreven door internationale retailers die hun winkelketen willen uitbreiden.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober