Nieuws

Flinter komt met nieuw scheepvaartfonds

Rederij Flinter heeft een nieuw scheepvaartfonds gelanceerd, waarmee beleggers kunnen investeren in multipurpose-schepen.

Rederij Flinter heeft een nieuw scheepvaartfonds gelanceerd, het Flinter Opportunities Project, waarmee particuliere beleggers kunnen investeren in multipurpose-schepen. 

Beleggers kunnen via gewone en achtergestelde vlootobligaties investeren in “een of meerdere” multipurpose-schepen. Het doel is om de schepen “in beginsel” binnen drie jaar weer te verkopen of wanneer de waarde van de schepen 25% is gestegen. De obligaties worden dan afgelost uit de verkoopopbrengsten. Afhankelijke van het type obligatie hoopt Flinter 8 of 14% rente op jaarbasis uit te kunnen keren aan beleggers. Voor beide leningen is een looptijd voorzien van maximaal 6,5 jaar vanaf januari 2016.  

Volgens Flinter ligt de marktwaarde van multipurpose-schepen momenteel “historisch laag” en de rederij ziet vanwege het aantrekken van de wereldhandel kansen op een "reële" waardestijging van de schepen. De fondsaanbieder koopt de schepen van voornamelijk banken. Flinter maakt voor de aanschaf van de schepen geen gebruik van bankfinanciering.

Ook branchegenoot JR Shipping kwam deze maand met een nieuw scheepvaartfonds.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.