Nieuws

Nieuw fonds voor 5square

De Nederlandse private equity-firma 5square heeft recent een nieuw fonds opgezet.

De Nederlandse private equity-firma 5square heeft recent een nieuw fonds opgezet. Het 5square FUND III heeft een omvang van ruim veertig miljoen euro en investeert al in drie ondernemingen. 

De participatiemaatschappij uit Laren investeert meestal tussen de een en tien miljoen euro in een bedrijf, in ruil voor een minderheidsbelang. De huidige portefeuille bestaat uit meer dan tien participaties. Dat aantal moet in de komende jaren verdubbelen, laat de investeringsmaatschappij weten. 5square participeert nu in onder andere Five Degrees, dat software voor financiële instellingen ontwikkelt, en Snappet, dat tablets met lesprogramma’s aanbiedt aan basisscholen. 

5square ontwikkelde in de afgelopen tien jaar een voorkeur voor investeringen in Pet Retail, beveiliging, IT, detachering, online marketing en onderwijs. “Wij zijn geen pinautomaat, we delen onze expertise en netwerk graag,” zei Ewout Wegman, partner bij 5square, eerder in een interview op IEX. “Bedrijven die op het punt staan om door te breken met een nieuw product of een belangrijke fusie of overname willen realiseren, hebben onze hulp nodig bij deze stap. Zij zijn bereid zeggenschap en economische upside op te geven teneinde op lange termijn te bereiken wat ze toch al van plan waren.”

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. 2023 was een verloren jaar voor private equity
  2. Zo belegt u in private markten
  3. Private equity doet deals met minder schulden
  4. Private equity domineert op de Nederlandse zorgmarkt
  5. Waterland: veel incidenten, maar het geld blijft stromen