Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

DTZ: minder vastgoedkoopjes door hogere prijzen

De European Fair Value Index van DTZ is in het eerste kwartaal gedaald nu hoogwaardig vastgoed duurder wordt.

De European Fair Value Index van DTZ is in het eerste kwartaal gedaald nu hoogwaardig commercieel vastgoed duurder wordt en het aantal koopmogelijkheden afneemt.

Dat schrijft zakenbank J.P. Morgan in zijn nieuwsbrief op basis van een recent DTZ-rapport. De European Fair Value Index daalde naar 69 punten van 79 punten in het eerste kwartaal van 2014. In bijna heel Europa daalden de aanvangsrendementen in het eerste kwartaal vanwege de grote beleggersvraag naar commercieel vastgoed. J.P. Morgan verwacht dat de hoeveelheid kapitaal in de eerste jaarhelft blijft groeien. Fergus Hicks, global head Forecasting van DTZ, merkt daarbij op dat Europees vastgoed over het algemeen aantrekkelijk geprijsd blijft.  

Volgens de Fair Value Index is het aannemelijk dat markten in Zuid-Europa, de Baltische Staten en Midden-Europa de West-Europese markten het tweede kwartaal zullen outperformen. Volgens DTZ is de Letse hoofdstad dit kwartaal de best geprijsde logistieke markt van Europa, gevolgd door logistieke markten in Spanje, de Baltische Staten en Midden-Europa. De slechtste markten zijn de winkelmarkt van Moskou en de kantorenmarkten van de Zwitserse steden Geneve en Zürich. Oorzaken zijn respectievelijk de verhoogde risico’s in Rusland  en de zeer lage yields in Zwitserland.

 

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus