Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Van Boom & Slettenhaar start nieuwe CV

Fondsmanager Van Boom & Slettenhaar brengt de commerciële plint van Pakhuis Argentinië in Amsterdam onder in een CV.

Fondsmanager Van Boom & Slettenhaar brengt de commerciële plint van het appartementengebouw Pakhuis Argentinië in Amsterdam onder in een nieuwe CV, B&S Vastgoed XVIII. Het prospectus werd onlangs goedgekeurd door toezichthouder AFM.

Beleggers kunnen deelnemen met participaties van 10.000 euro elk, exclusief 3% emissiekosten. De CV heeft acht commerciële units gekocht in pakhuis Argentinië (fase 1 en 2) aan de Oostelijke Handelskade te Amsterdam met een totaal metrage van 2.910 m2 vvo.

De units zijn verhuurd aan acht verschillende huurders. Verkoper is Stichting Stadgenoot. De CV wordt uitsluitend gefinancierd met eigen vermogen, wat een aanzienlijke risicoreductie met zich meebrengt.

Het direct rendement (exploitatierendement exclusief verkoop) bedraagt gemiddeld 6,9% per jaar. De winstuitkering in het eerste jaar bedraagt 6,5%.

Begin 2008 verkocht B&S elf van haar fondsen. Nu zijn deze objecten in bezit van Chalet Real Estate Group, onderdeel van de Iers-Amerikaanse investeerder Kildare. Beleggers realiseerden met deze verkoop, vlak voor de crisis, een gemiddeld enkelvoudig rendement van ruim 13%.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.