Nieuws

De crowdfundingsuccessen van 2014

Crowdfunding-adviesbureau Douw&Koren zet dertien toonaangevende crowdfundingprojecten van 2014 op een rij.

Crowdfunding-adviesbureau Douw&Koren zet dertien toonaangevende crowdfundingprojecten van 2014 op een rij.

Vorig jaar haalden tweeduizend projecten in totaal 63 miljoen euro aan financiering op, een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. In 2012 ging het nog maar om veertien miljoen euro.

Douw&Koren stelde een shortlist van dertien projecten samen die in 2014 hoge ogen gooiden. Een van de succesvolle projecten was Snappcar, dat meer dan 560.000 euro ophaalde bij 481 investeerders. Met het kapitaal wilden de oprichters van het project, waarmee mensen hun eigen auto met anderen kunnen delen, uitbreiden in Europa.

Mkb’er Jan van Riel haalde in nog geen acht uur tijd 150.000 euro op voor zijn nieuwe bakkerij-formule Bikken en Bakken. 63 crowdfunders investeerden in een lening met maandelijkse aflossing om de ondernemer te steunen.

Het project Tientje voor T. Rex kon afgelopen jaar rekenen op de meeste investeerders. Ruim 23.000 crowdfunders doneerden een tientje om het skelet van een T. Rex naar Naturalis te halen.

De volledige lijst van succesvolle crowdfundingprojecten uit 2014 is hier te vinden.

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’