Nieuws

Nieuw platform voor bedrijfsfinanciering

Nederlandse investeerders kunnen binnenkort via het platform Zencap investeren in bedrijfskredieten.

Zowel vermogende particulieren als institutionele investeerders kunnen binnenkort via het nieuwe platform Zencap investeren in bedrijfskredieten voor mkb-bedrijven. Het platform ondersteunt groeifinanciering, investeringskrediet en de financiering van bedrijfsmiddelen.

Op het platform vragen bedrijven een lening aan van tussen de tienduizend euro en 250.000 euro, met een looptijd van zes maanden tot vijf jaar. Met minimaal honderd euro valt er te investeren in het mkb, waarbij het rendement (afhankelijk van het risicoprofiel) kan oplopen tot ruim 14%.

Niet ieder bedrijf kan een lening aanvragen. Een onderneming moet minstens twee jaar oud zijn en minimaal een ton omzet draaien om een lening aan te kunnen vragen.

Naast Nederland, opereert Zencap ook in Duitsland en Spanje, waar het bedrijf maandelijks voor enkele miljoenen aan kleine leningen verstrekt. Volgens het platform neemt het aantal transacties nog steeds toe.   

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’