Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Invesco: beste rendement in Milaan, Madrid en Londen

De aantrekkelijkste Europese beleggingsmarkten liggen in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië.

De aantrekkelijkste Europese beleggingsmarkten liggen in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië. De beste rendementen zijn de komende jaren te behalen op de commerciële vastgoedmarkt van Milaan en Madrid, de Britse woningmarkt en de kantorenmarkt in de City van Londen. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde European Market Outlook van Invesco Real Estate.

In het Verenigd Koninkrijk wordt dankzij de hoge huizenprijzen en de krappe huizenvoorraad de particuliere woningensector aantrekkelijker voor zowel woningzoekers als beleggers. De zich herstellende Zuid-Europese markten kunnen volgens Invesco de komende vijf jaar goed zijn voor de hoogste rendementen nu de prijzen van topvastgoed zijn gestabiliseerd.

Dat geldt met name voor Milaan en Madrid, waar door een gebrek aan ontwikkelingsprojecten al een tekort aan hoogwaardige kantoren op A-locaties begint te ontstaan. De kantorenmarkt van Centraal Londen zal waarschijnlijk de sterkste huurgroei voor core-beleggers bieden, ondanks de lage aanvangsrendementen.

Het beleggingssentiment voor vastgoed ziet Invesco in heel Europa goed blijven. ‘Nu het ernaar uitziet dat de rente nog langere tijd laag zal blijven, biedt vastgoed beleggers uitstekende kansen op rendement’, aldus Kim Politzer, directeur European Research bij Invesco. Voor beleggers in core-vastgoed zullen de verwachte rendementen in het algemeen bescheiden zijn. Vanwege de hogere huurinkomsten zullen winkelcentra en logistiek de komende vijf jaar waarschijnlijk beter presteren dan andere sectoren.

Invesco noemt de premie op het leegstandrisico in de kantorensector van gateway cities redelijk.  Partijen die nu instappen, kunnen volgens de asset manager duurzaam profiteren van komende huurverhogingen. Voor creatieve beleggers zijn kleinere deals in value add-segment het overwegen waard. Deze niche wordt grotendeels over het hoofd gezien, doordat de bovenal Noord-Amerikaanse kopers zich alleen richten op de grote distressed-portfolio’s.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober