Nieuws

Parkwind verkoopt deel aandelen

Investeringsholding Parkwind verkoopt een deel van zijn aandelen in twee windparken aan Sumitomo Corporation.

Investeringsholding Parkwind verkoopt een deel van zijn aandelen in twee Belgische offshore windparken aan het Japanse conglomeraat Sumitomo Corporation. Dit laat Parkwind weten in een persbericht.

Het betreft de windparken Belwind en Northwind. Sumitomo verwerft daarmee een belang van 39% in Belwind en 30% in het nog te ontwikkelen windpark Northwind. Parkwind behoudt zelf 41% van de aandelen in Belwind en 30% in Northwind. De overige aandelen zijn in handen van het beleggingsfonds Zeewind (20%) en het Belgische Aspiravi Group (40% in Northwind). Zeewind is onderdeel van het overkoepelende Meewind-beleggingsfonds voor duurzame energieproductie.

De huidige aandeelhouders van Parkwind zijn Colruyt Group (ruim 60 %), de investeringsholding van de Colruyt-familie en het Vlaamse investeringsfonds PMV. De instap van Sumitomo in Belwind en Northwind verkleint het belang van Parkwind in beide windparken, waardoor de holding zijn mogelijkheden voor andere investeringen in offshore windenergie wil versterken. “De nieuwe structuur levert de bestaande aandeelhouders van Parkwind ook een betere risicospreiding op,” aldus Parkwind. 

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.