Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

ING: woningprijzen stijgen 2% in 2015

De woningprijzen zullen in 2015 gemiddeld met 2% stijgen, aldus het ING Economisch Bureau.

De woningprijzen zullen in 2015 gemiddeld met 2% stijgen. Dat schrijft het ING Economisch Bureau in een marktupdate. Zowel het aantal woningverkopen als de woningprijzen zijn na acht maanden van stijging gestabiliseerd. Ondanks deze pas op de plaats blijven de vooruitzichten positief, aldus ING.

‘De vraag zal aantrekken bij een dalend aanbod. Ook consumenten (57%) zijn positief over huizenprijzen in de toekomst. Nergens in Europa is het sentiment over de woningmarkt zo sterk verbeterd als in Nederland.’ In Rotterdam, Amsterdam en Utrecht zijn huizen in een jaar tijd al meer dan 3% in waarde gestegen, terwijl in Zeeland, Gelderland, Drenthe en Groningen niet of nauwelijks sprake is van prijsstijgingen.

Ook worden al geruime tijd meer woningen verkocht dan dat er nieuwe woningen te koop worden gezet. 'Hierdoor neemt het reservoir aan te koop staande woningen af. In september stonden er 207.000 huizen te koop, 10% minder dan een jaar geleden. Met name in de grote steden is het aanbod flink gedaald: in Amsterdam zelfs met meer dan een kwart (27%). In de hoofdstad staan nu 5.900 woningen te koop, tegen 8.100 vorig jaar. Door het dalende aanbod herwinnen verkopers ‘macht’ op kopers. Kopers hebben immers minder woningen waaruit zij kunnen kiezen.'

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  2. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober