Nieuws

Symbid boven 5 miljoen euro-grens

Via crowdfundingplatform Symbid is voor meer dan 5 miljoen euro geïnvesteerd.

Sinds de oprichtig van aandelencrowdfundingplatform Symbid in april 2011 is er 5 miljoen euro geïnvesteerd. Opvallend is dat het sinds het tweede kwartaal van 2014 extra hard gaat met nieuwe investeringen. Toen werd er 1,2miljoen euro via het platform belegd. 

“We zijn heel blij deze aankondiging eerder dan gepland te kunnen doen, na een paar hele drukke maanden hier bij Symbid” zegt Korstiaan Zandvliet, Symbid medeoprichter en CEO. “We zien dat de sterke groei van crowdfunding wereldwijd doorzet en we richten ons nu al op het behalen van onze 10 miljoen euro investeringsmijlpaal in 2015.”

Symbids aankondiging illustreert een tot nu toe veelbelovend jaar voor het crowdfundingplatform, met 1,2 miljoen euro aan investeringen in alleen al het tweede kwartaal van 2014. Meer dan 50% van het totale transactievolume van Symbid is behaald in het 2014, een duidelijk teken van snelle groei, aldus het platform.

De mijlpaal van 5 miljoen euro werd sneller dan verwacht bereikt na een paar sterke maanden waarin de gemiddelde investeringsgrote per campagne groeide naar 83.000 euro. Dit is een stuk hoger dan het gemiddelde in de Nederlandse crowdfundingindustrie wat op dit moment staat op 25.000 euro.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’