Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Beleggingsvolume 2014 7-7,5 miljard euro

Het beleggingsvolume aan Nederlands direct vastgoed komt in 2014 uit tussen 7 en 7,5 miljard euro, aldus JLL.

Het beleggingsvolume aan Nederlands direct vastgoed komt in 2014 uit tussen 7 en 7,5 miljard euro. Ten opzichte van 2013 (5,1 miljard euro) betekent dat een mogelijke stijging van ruim 40%.

Dat voorspelt JLL op basis van zijn 23e onderzoek naar het beleid van beleggers. In de eerste zes maanden van 2014 steeg het beleggingsvolume met 117% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar naar 4,1 miljard euro. De koopgolf houdt aan en zal in 2015 zijn hoogtepunt bereiken, stelt JLL.

"De buitenlandse belangstelling voor Nederlands vastgoed is groot en nog steeds stijgende’, aldus Dré van Leeuwen, director Capital Markets JLL Nederland. ‘Uit ons onderzoek blijkt dat er verschillende redenen zijn voor die groeiende belangstelling. De hoge mate van transparantie op de Nederlandse vastgoedmarkt speelt een belangrijke rol. Maar het allerbelangrijkste zijn de attractieve vastgoedprijzen van dit moment. Ook de stabiliteit op de vastgoedmarkt in combinatie met de positieve economische vooruitzichten zijn van belang."

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober