Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Hoger rendement niet-genoteerde fondsen

Het rendement van niet-genoteerde vastgoedfondsen is in het tweede kwartaal toegenomen ten opzichte van het eerste.

Beleggingen in niet-genoteerde vastgoedfondsen hebben in het tweede kwartaal 2014 wereldwijd gemiddeld een totaal rendement opgeleverd van 2,9%. Dat is het hoogste niveau sinds maart 2011.

Dit blijkt uit de IPD Global Quarterly Property Fund Index. Het rendement op basis van de twaalf maanden voorafgaand aan 30 juni 2014 kwam uit op 11,4%. Daarmee doen de niet-genoteerde vastgoedfondsen het als beleggingscategorie beter dan obligaties, maar minder goed dan aandelen en genoteerde vastgoedfondsen.

De sterke resultaten werden vooral gedreven door Europees niet-genoteerd vastgoed. De rendementen:

  • continentaal Europa: 4,1% (tweede kwartaal), 1,8% (eerste kwartaal)
  • Britse fondsen: 4,1% (KW2), 3,1% (KW1).
  • Noord-Amerika en Azië-Pacific: 2,7% (KW2), 2,2% (KW1).

Mark Cancy-Jones, Vice President bij MSCI, het moederbedrijf van IPD: "Waardeontwikkeling domineert de rendementen in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika, waar in de twaalf maanden voorafgaand aan 30 juni dubbelcijferige opbrengsten zijn genoteerd."

"In continentaal  Europa en Azië-Pacific ontlenen de fondsen hun rendement daarentegen hoofdzakelijk aan de huurinkomsten. Maar ook in continentaal Europa is er nu met 0,4% sprake van positieve waardeontwikkeling op kwartaalbasis." Dat is volgens hem de hoogste score sinds de start van de index in 2008.

 

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.