Nieuws

De vijf fouten van een beginnende investeerder

Beginnende angel-investeerders verliezen nog wel eens wat basisregels uit het oog. Voorkom deze valkuilen.

Beginnende angel-investeerders zien in hun enthousiasme nog wel eens wat basisregels uit het oog. Voorkom deze vijf valkuilen. 

  1. Investeer niet meteen in het eerste idee je hoort. Ervaren angel-investeerders krijgen in dit de-banken-lenen-niet-meer-zo-snel-tijdperk elke week wel een businessplan onder hun neus geduwd. Ga niet meteen met het eerste en beste idee in zee. 
  2. Investeer in start-ups met een langetermijnhorizon. Je wilt natuurlijk alleen investeren in ondernemingen die een houdbaar businessplan hebben en voor de lange termijn gaan. 
  3. Zorg voor voldoende diversificatie. Investeer dus niet in één start-up, maar spreidt het beleggingsrisico dat net zo goed bij het investeren buiten de beurs hoort. 
  4. Snap het financiele plaatje. Als u niet weet waar het geld in wordt geïnvesteerd, hoe gezond (of ongezond) de onderneming is, wat de financiële doelen zijn van een onderneming, investeer dan niet. Doe een goede due dilligence dus. 
  5. Zorg dat je geld beschikbaar hebt om eventueel in een volgende financieringsronde bij te storten om verwatering van je belang te voorkomen. 
De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Waarom startups van de beurs wegblijven