Nieuws

Vrouwelijke crowdfunders succesvoller

Vrouwen beleggen beter, maar zijn ook beter in geld ophalen met crowdfunding. Dat blijkt althans uit een Amerikaanse studie.

Vrouwen beleggen beter, maar zijn ook beter in het geld ophalen bij crowdfunding. Dat blijkt althans uit een Amerikaanse studie.

Op het crowfundingplatform Kickstarter haalt tweederde van de dames die geld ophalen voor techprojecten hun crowdfundingdoelen. Bij de mannen haalt maar eenderde dat doel, aldus een onderzoek van de Universiteit van Pennsylvenie. 

"The study found that women are 13% more likely to meet their Kickstarter goals, after controlling for factors like project type and amount of money."

Het is overings ook zo dat dames vooral in projecten van dames investeren op Kickstarter, aldus een ander onderzoek: "Another crowfunding study found 40% of Kickstarter ventures funded by women were led by women, compared with only 23% of projects backed by men."

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’