Nieuws

Windparken nu ook in crowdfundingvorm

Particuliere beleggers kunnen nu via crowdfunding investeren in Nederlandse wind- en zonne-energieprojecten.

Voor particuliere beleggers is het sinds kort mogelijk om via crowdfunding te investeren in Nederlandse wind- en zonne-energieprojecten. Zij kunnen via duurzaaminvesteren.nl obligaties aanschaffen in windparken in Vlaardingen en Duiven.

Eerder konden consumenten bij Eneco obligaties in windparken aanschaffen en gaf startup Fastned aandelen uit voor de uitrol van snellaadstations. “Veel duurzame projecten richten zich op vermogende particulieren of institutionele beleggers,” aldus Enrique Aparicio Torres, CEO van het platform. “Via crowdfunding zijn dergelijke projecten ook voor kleinere particuliere beleggers toegankelijk.”

Het platform werd in mei opgericht en staat onder toezicht van DNB en de AFM. Voorbeelden van crowdfundingprojecten op de site zijn windparken in Duiven en Vlaardingen. Voor het laatstgenoemde project is reeds de beoogde 380.000 euro opgehaald. Beleggers wordt over de looptijd van vijf jaar een rendement van 6% geboden. 

Voor het windpark in Duiven is op dit moment 37% binnen. Ook daar gaat het om een obligatie met een looptijd van 5 jaar met een rente van 6%. Aparicio Torres hoopt snel het aanbod aan projecten verder uit te breiden.

 

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.